A Strabag PFS lett az Év Üzemeltető Cége! - STRABAG Property and Facility Services


Az iroda.hu csoport által III. alkalommal megrendezésre került Az Év Irodája 2012 verseny Az Év Üzemeltető Cége 2012 kategóriáját a szakmai zsűri értékelése alapján a STRABAG Property and Facility Services Zrt. nyerte.


 Interjú Vágó Lászlóval, a Strabag PFS vezérigazgatójával


1. Ön szerint a Strabag PFS-t mely jellemzői, kvalitásai helyezték ezúttal a versenytársai fölé, vagyis melyek a vállalat erősségei?

Elsősorban az ügyfélközpontúságunkat emelném ki, melynek szellemében ? hatékony vállalatirányítási rendszerünknek és saját fejlesztésű online üzemeltetési szoftverünknek köszönhetően ? valamennyi ügyfelünknek (a milliárdos nagyságrendű megbízástól a tízmilliósig) ugyanazt a törődést és szolgáltatási minőséget biztosítjuk. Másodsorban egyedülálló komplexitásunkat nevezném meg, hiszen a klasszikus műszaki- és infrastrukturális szolgáltatások mellett cégünk saját teljesítésében többek között Property Management, energiamenedzsment, beruházás- és projektmenedzsment, valamint környezetvédelmi szolgáltatásokat is nyújt. Fontosnak tartom még kiemelni azt az évtizedes gyakorlati tapasztalatot, amely több mint 40 ügyfél (bevásárlóközponttól kezdve a banki irodaházakon keresztül a filmstúdióig) 12 MRD Ft-os forgalmában nyilvánul meg.

FM és piaci újdonságnak a Környezettudatosság és a Társadalmi Felelősségvállalás szerinti működést és cselekvést emelném ki. A Környezettudatosság szellemiségében Magyarországon elsőként BREEAM IN USE rendszer szerint minősíttettük napi üzemeltetésünket, valamint folyamatosan dolgozunk vállalatunk ökológiai lábnyomának csökkentésén. Társadalmi Felelősségvállalásunkat a Bátor Tábor és Gyermek Étkeztetési Alapítványok, valamint a Heim Pál Kórház támogatásában juttatjuk kifejezésre.

2. Ön szerint merre tendál a property management-piac Magyarországon? Miféle újdonságokkal kell "kirukkolnia" manapság egy PM-cégnek, hogy sikeres legyen?

A Property Management piac kezd éretté válni immár Magyarországon is, ennek megfelelően a piac telített, és még mindig számítunk új belépőkre. Ügyfeleink nem csupán a megbízóink, hanem a bérlők is, mindkét oldalról egyre tudatosabb hozzáállással és elvárásokkal. Kiemelt feladatunknak tekintjük a bérlői elégedettség fenntartását, a kintlévőségek minimális szinten tartását, valamint az egyre komplexebb és speciálisabb igények teljesítését.

3. Hogyan ítéli meg az Év Irodája versenyt, mennyire tartja fontosnak ezt a díjat?

Nagy megtiszteltetés az FM szakma számára, hogy a háttérben és ha megfelelően dolgozik, akkor láthatatlan szolgáltató és szolgáltatói szektor most végre az ingatlanszakma színpadára léphetett. Nagy öröm és büszkeség cégünk számára, hogy ezen díj létrehozásának legelső évében, a legjobb üzemeltető cégekkel versenyezve, a sokrétű és kompetens szaktudással bíró független zsűri objektív pontozási rendszere alapján bennünket találtak méltónak, az Év Üzemeltető Cége díj elnyerésére.

 

Forrás: iroda.hu